Følg oss

NMF Blogg

Spennende musikkrepertoar i NM

Landets beste janitsjarkorps presenterer musikk av høg kvalitet i NM janitsjar til helgen. Her får vi høre nye komponister og verk vi aldri eller sjelden har hørt i mesterskapet tidligere.

Les merLes alle blogginnlegg

Stavanger Brass Band vann i USA

Stavanger Brass Band gjekk til topps i det nordamerikanske mesterskapet for brass band. (North American Brass Band Championship) Korpset spelte "Myth forest" av Stig Nordhagens på det sjølvvalde nummeret. Korpset gjentok dermed sukesessen frå 2003.

Les mer

Årets #NMjan-bilde 2014

Gratulerer til Merit Kristiansen for årets NM-bilde 2014 frå NM janitsjar. Noten med påskrifta "Det er lov å kose seg når jeg spiller" har fått 224 tommel opp på Facebook.

Les mer

Frå Sør-Afrika til Tromsø og tilbake

Eldrin Edwin Elie er ny lærar ved Field Band Academy. Dermed er tre av tre faste tilsette ved akademiet frå Sør-Afrika og tidlegare deltakarar i Band Crossing Borders (BCB). Eldrin er utdanna ved Universitetet i Tromsø, men starta karriera i Field Band Foundation.

Les mer

Stem fram ditt #nmjan-bilde

Tre bilde har kome til "finalen" i Instagram-konkurransen frå NM janitsjar i Trondheim. Bli med og stem fram eit av bilda!

Les mer

God tur og god sommer!

Er du forsikret når uhellet er ute? Sommeren nærmer seg og mange musikanter skal på tur. Er dere forberedt?

Les mer

Årets dirigent NM Janitsjar 2014

Prisen årets NM-dirigent 2014 ble i år tildelt Morten Fagerjord! Han får prisen for sitt brennende, smittsomme engasjement som dirigent og korpsbygger.

Les mer

Dirigerer hverandre

De fleste korps tenker at de vil gjøre et «trygt» valg ved å velge en godt voksen dirigent med lang fartstid i NM-sammenheng. Sandefjord Musikkorps valgte heller ferske 21 år gamle Edvin som årets NM-dirigent.

Les mer

Lillestrøm Musikkorps er norgesmeister i janitsjar 2014

Lillestrøm Musikkorps tok fyrsteplassen i Elitedivisjonen i NM janitsjar 2014 med 97 poeng. Christiania Blåseensemble kom på ein 2. plass eit halvt poeng bak vinnaren, med 96,5 poeng. Tredjeplassen tok Sandvikens Ungdomskorps med 94,5 poeng.

Les mer

Sofie (13 ) debuterte i NM som solist i eliten.

Sofie Haukås kom så å si rett fra skolekorpsrekkene og inn i elitedivisjonen i NM. Likevel var det hun som sto fremst på scenen da trompetsoloen i «Audivi Media Noctre» skulle fremføres.

Les mer

Vakthald gir pengar i korpskassa

Vel 100 foreldre i Byåsen Skoles Musikkorps gjer ein stor jobb med å vere vakt i Olavshallen. Under NM janitsjar er det ekstra mykje jobb fordi det også er konkurranse i Royal Garden og Rica Nidelven.

Les mer

- Meir sirkus her enn eg trudde

Kenneth Strømsvåg har reist frå Vadsø til Trondheim for å oppleve NM janitsjar på nært hald. Ein dag håpar han å sitje på podiet og spele sjølv.

Les mer

5000 i aksjon i Trondheim

Det var Sandefjord Musikkorps som først fikk prøve lyden i Olavshallen før startskuddet til det 25. norgesmesterskapet gikk klokken 14:00 i dag.

Les mer

Seier til Bojarenes i March Mania!

Vår nasjonale stolthet, Bojarenes inntogsmarsj vant i finalen mot selveste Stars and Stripes Forever. I Norge kjenner vi denne marsjen aller best som kjenningsmelodien fra Ønskekonserten i NRK.

Les mer

Spillerekkefølge NM skolekorps 2014

Spillerekkefølgen for NM skolekorps brass, janitsjar og marsjering, som går av stabelen i forbindelse med 2014-festivalen, er trukket. Her finner du spillerekkefølgen for de ulike divisjonene.

Les mer

Sosiale medier under #NMjan

Norges Musikkorps Forbund er aktive på Facebook, Twitter og Instagram. På Instagram blir det konkurranse om årets NM-bilde under NM janitsjar i Trondheim #nmjan.

Les mer

Timevis med NM på TV 2 sumo

Nok en gang kan du følge det meste av det som skjer under NM janitsjar i Trondheim, selv om du befinner deg et helt annet sted 4. og 5. april.

Les mer

Påmelding til Ungdommens musikkmesterskap

1. april åpner påmeldingen til årets Ungdommens Musikk Mesterskap (UMM). UMM er et mesterskap i klassisk musikk for alle under 26 år. NMF håper mange korpsmusikere melder seg på.

Les mer

- I år kan det gå

- NM kommer sent i år. Vi har øvd mer. Dette kan bli året Musikkforeningen Nidarholm vinner elitedivisjonen, smiler Nina Moen Sælø og Mats Berg.

Les mer

Billettsalet til 2014 er i gang

Nå kan du få kjøpt billetter til konserter og Tattoo i Trondheim under 2014-festivalen.

Les mer

Ekspertkommentatorar for ein dag

Reid Gilje og Bjørn Sagstad stiller som ekspertkommentatorar i NM janitsjar 2014. Begge er dirigentar til vanleg og gler seg til å høyre mykje god musikk.

Les mer
Laster...
Laster...

    Mest leste saker

Idium Portalserveridium webpublisering