Følg oss

NMF Blogg

God jul!

I det året snart er omme og juleklokkene kimer, er det kjekt for meg som generalsekretær å kunna ønska alle musikantar, drillarar og tillitsvalde i NMF ei riktig GOD JUL!!

Les merLes alle blogginnlegg

Har korpset husket årsrapporten?

Siste frist for å sende inn årsrapport er 31.12. 2014. Gjør det gjerne før fristen. Uansett er det svært viktig å oppdatere medlemsoversikten og styret i Korpsdrift.no. Når det er gjort, sender du inn årsrapporten.

Les mer

Din stemme teller

Norsk Kulturskoleråd og Norges Musikkorps Forbund arrangerer konferanse med fokus på ny rammeplan og frivillige lag og organisasjoner. Hvis du ønsker å påvirke hvordan det fremtidige samarbeidet mellom frivilligheten og kulturskolene skal være, er dette riktig arena. Din stemme teller!

Les mer

Skattefradrag på gaver

Du kan få skattefradrag dersom du gir 500 kroner eller mer i året til NMF eller et medlemskorps i NMF.

Les mer

Begynte i korps ett år for tidlig

- Korps har vært en del av livet mitt helt siden jeg som 6-åring «lurte» meg med på notekurs i Rakkestad skolekorps, ett år før jeg var gammel nok. Det sier Thor Olav Fjellhøi som er ansatt som ny daglig leder i NMF Øst.

Les mer

Bli med i årets julekalender

Bli med i NMFs egen julekalender på Facebook. Hver dag i hele desember kan du svare på spørsmål og vinne flotte premier.

Les mer

Korpsdirigentstudium ved UiS

Universitetet i Stavanger starter opp et nytt og innovativt korpsdirigentstudium fra høsten 2015. Studiet er landsdekkende og faglig relevant for de fleste korpsdirigenter. Dette er en fleksibel videreutdanning som enkelt kan kombineres med arbeid.

Les mer

Mange fyrsteprisvinnarar - UMM

Ludvig Gudim frå Ås i Akershus på fiolin blei årets musikar under Ungdommens Musikkmesterskap sin superfinale i Oslo i helga. 118 av Norge sine fremste unge utøvarar av klassisk musikk møttest. 32 solistar og 9 ensemble deltok med blåseinstrument. Fleire blåsarar både på messing og treblås fekk 1. pris for flott framførde musikkstykke.

Les mer

Konsert til inntekt for innbyggere i Bolivia.

Hvert år arrangerer Halsen Musikkforening og Ole Vig Videregående skole mikrokredittkonsert. Penger fra konserten samt støtte fra næringsliv og kulturaktiviteter på Stjørdal skaper arbeidsplasser i Bolivia. Onsdag skjer det i Værnes kirke.

Les mer

NM skolekorps 2015

Invitasjon til NM skolekorps janitsjar og brass, NM marsjering og NM korpsdrill er klar. Konkurransene foregår helgen 19.-21.juni 2015 i Stavanger og Larvik.

Les mer

Husk å forsikre aspiranten!

Hva innebærer det egentlig å registrere aspirantene?

Les mer

Årets vinnere i media

En rekke redaksjoner har skrevet om årets vinnere som ble kåret på helgens Born to play-konsert på Hamar lørdag.

Les mer

- Jeg er overveldet

- Jeg er overveldet over at akkurat jeg skulle få prisen som årets skolekorpsleder, sa en lykkelig leder Ingunn Bratland etter at hun hadde fått overrakt prisen av president Rita Hursum Lystad i Norges Musikkorps Forbund (NMF) i Hamar Kulturhus lørdag kveld. Årets skolekorpsdirigent Morten Øvrebekk ble overrasket og glad.

Les mer

Studie i skolekorpsledelse

I desember starter et helt nytt studie i skolekorpsledelse ved Griegakademiet. Dette er et etter- og videreutdanningsstudie som gir 15 studiepoeng. Søknadsfrist 27. november.

Les mer

Stor stas å bli nominert

Lørdag kåres årets skolekorpsdirigent, årets skolekorpsleder og årets miljøskaper under en storslagen Born to play-konsert i Hamar kulturhus. Bare det å bli nominert er en stor anerkjennelse, ikke bare for den nominerte selv, men for hele korpset.

Les mer

EBML-CD vekkjer internasjonal oppsikt

Eikanger-Bjørsvik Musikklag får strålande kritikkar for CD-en sin med musikk av John Pickard.

Les mer

Bli med i EYBB

Er du interessert i å bli kjent med andre musikere på din egen alder? Har du lyst å spille i European Youth Brass Band, EYBB i Tyskland 2015?

Les mer

Stavanger Open

Lørdag 8. november 2014 ble Stavanger Open arrangert for 19. gang. 36 skolekorps fra hele regionen deltok. Korpsene benyttet muligheten denne konkurransen byr på i forhold til kreativitet både når det gjelder repertoarvalg og sceneopptreden.

Les mer

Kragerøkonferansen – en «flying start» på korpsåret

Påmeldingsfristen til Kragerøkonferansen er like rundt hjørnet. Konferansen retter seg mot de tre sentrale gruppene i korpsene, materialforvalterne, de tilltisvalgte og dirigentene. Gjennom parallelle sesjoner bys det på et bredt spekter kurs og foredrag som bør interessere mange.

Les mer

Søk Frifond-midler

Norsk Musikkråd viderefører ordningen med Frifond kompetanse og aktivitet i 2014. Her kan korps søke om midler til ekstraordinære aktiviteter. Søknadfristen er 20. november 2014.

Les mer

Celebert besøk i Haugesund

Tirsdag 4. november kom det celebert besøk til både Haugesund Toppidrettsgymnas og til Skudehallen i Skudenes. Den amerikanske trippelverdensmesteren Annetta Lucero har tatt veien helt fra Hawaii til Haugalandet for å trene drillere.

Les mer
Laster...
Laster...

    Mest leste saker

Idium Portalserveridium webpublisering