Følg oss

NMF Blogg

Korpset - den lokale musikkskolen

Korpset er en unik sosial arena. Her knyttes sosiale bånd på tvers av alder og kjønn. Er foreldre klar over hvilket tilbud som faktisk finnes i det lokale korpset i sitt eget nærmiljø?

Les merLes alle blogginnlegg

Nye satsar for medlemskontingent i NMF

Landsmøtet i Norges Musikkorps Forbund vektok i april å auke medlemskontingenten i NMF frå 1. januar 2014. Dette betyr at korpsa vil få ein tilleggsfaktura på endringa i midten av september.

Les mer

Klassekorps på Nesodden

Denne uken startet Nesoddtangen skole klassekorpsprosjekt for elevene i femteklasse. Musikktimene blir dette året brukt til samspill på korpsinstrumenter.

Les mer

Ny påmeldingsfrist UMM

Fristen for å melde seg på til regionale mesterskap i årets Ungdommens Musikkmesterskap er utvidet. Nå kan du melde deg på frem til 3. september. UMM er et mesterskap i klassisk musikk for alle under 26 år. NMF oppfordrer mange korpsmusikere å melde seg på.

Les mer

- Du skulle fått kongens fortenestemedalje

- Eg kjem hit for å få nye tips og idear til korleis eg kan gjere jobben min betre og kjem tilbake neste år! - Eg fekk enorm inspirasjon til å jobbe vidare som dirigent.

Les mer

Dirigentukas yngste deltakere

Aldersgrensen til Dirigentuka er satt til 18 år, men Henrik Helgeland (12) og Olav Njølstad Egeland (14) fikk allikevel lov til å delta et par dager under Dirigentuka 2014. Begge lærte mye nytt.

Les mer

NMF i folkehelsepanel

Mandag 18. august arrangerer Frivillighet Norge og Helse- og omsorgsdepartementet møteplass for folkehelse. NMF er representert i panelet ved kommunikasjonssjef, Håkon Mogstad

Les mer

100 % påskrudd og fokusert

- Vi aner ikke hva som møter oss når neste dirigent entrer podiet, men som musikere ønsker vi å gjøre en så god jobb som mulig.

Les mer

Ny daglig leder i regionen

Fra 15. august ledes kontoret i Molde av Ingrid Sofie Nygaard (26). Hun blir daglig leder ut juli 2015.

Les mer

Katharina fra Tyskland søker versfamilie

Utvekslingsselskapet Explorius Norge søker vertsfamilie. Katharina kommer fra en tysk storby, der hun bor sammen med moren og lillebroren. Hun spiller klarinett og kan godt bli med i det lokale korpset.

Les mer

- Inspirerende dirigentuke!

God kommunikasjon mellom musikerne og dirigent skaper et godt læringsmiljø. På Dirigentuka i Stavanger deltar finske Tanja for tredje gang. Hun er plukket ut til å dirigere musikerne fra Stavanger Symfoniorkester (SSO) sammen med fem andre under ledelse av professor Ole Kristian Ruud.

Les mer

Fantastisk tilbod

Treng du og korpset ditt nye notar til haustsesongen, kan du no skaffe kvalitetsmusikk til halv pris. REMA 1000 finansierer rabatten. I desse dagar er Noteservice og Yamaha på tur rundt om i landet. Dei har med seg halv-pris-notane og anna nytt repertoar.

Les mer

Rektorskifte ved Field Band Academy i Sør-Afrika

Marit Bakken overleverer stafettpinnen som rektor ved Field Band Academy til sørafrikanske Nonceba Lushaba. 33-åringen frå Tynset er stolt og rørt over arbeidet som er gjort i Sør-Afrika.

Les mer

Ein fantastisk sommar!

- Takk for ei fantastisk fin veke! Tidleg opp, seint i seng, speling 8 -10 timar i døgeret. Eg kjenner eg alt gler meg til neste år. For ein fantastisk gjeng! Sommarkurs er sommarens vakraste eventyr.

Les mer

Dirigentrekruttering på sommerkurs

For tredje år på rad får deltakerne på alle NMF sine sommerkurs utdelt dirigentpinner, og blir bedre kjent med dirigentrollen. På årets svarte kurs i NMF Rogaland var det 10 deltakere som ville satse litt ekstra.

Les mer

Min Sommer - Grethe W. Tonheim

Sidan 1986 har ho vore ei leiestjerne i korps-Noreg som solotrombonist i Eikanger-Bjørsvik Musikklag. No ventar nye eventyr på Austlandet.

Les mer

Populært svart kurs på Grenland

80 spilleglade ungdommer er samlet til kurs på Grenland Folkehøgskole denne uken til svart kurs og instruktørkurs.

Les mer

Rod Franks er død

Ein av føregangsmennene i brassrøyrsla i Noreg døydde i går i ei bilulukke i England.

Les mer

Hot på #sommerkurs!

På Moi i Rogaland er blått kurs i gang med musikk, bading og romantikk. Kan det bli bedre?

Les mer

Valldal Skulekorps vil tenkje nytt

Eit av dei viktigaste kriteria for å få til eit velfungerande korps, er ein dyktig og engasjert dirigent. Når korps rundt om i landet har delteke på korpsbyggjarkursa, er dirigentrolla eit av områda som blir diskutert.

Les mer

Speler med stjernene

For 17. året på rad arrangerer Eikanger-Bjørsvik Musikklag Feriespel på dugnad for musikantar i lokale skulekorps.

Les mer
Laster...
Laster...

    Mest leste saker

Idium Portalserveridium webpublisering